ÖĞRENCİLERİMİZLE ULUSLARARASI YAŞLILIKTA SAĞLIK ve ESENLİK FESTİVALİNDE

• 17 Eylül, 2024
ÖĞRENCİLERİMİZLE ULUSLARARASI YAŞLILIKTA SAĞLIK ve ESENLİK FESTİVALİNDE

Malatya Turgut Özal Üniversitesinin düzenlediği ve Arapgir Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivaline katılan ALKÜ 60+ Tazelenme Öğrencilerimiz, başta Akdeniz Üniversitesi 60+ Tazelenme Kampüsü olmak üzere Muş Alpaslan, İnönü, Batman gibi tazelenme kampüsleri olan ya da hazırlık aşamasındaki üniversitelerin de katıldığı festival ve çalıştayda en yüksek katılımı gerçekleştirdiler.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Arapgir Kaymakamlığı, Arapgir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye'de ilk olarak nitelendirilen Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivaline Tunus, Arjantin, Bangladeş ve İngiltere'den gelen Gerontoloji alanında uzmanlar ile yine Türkiye'den Akdeniz Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan başta olmak üzere tazelenme kampüsü bulunan ALKÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi Proje Koordinatörümüz Doç. Dr. Özgür Nalbant ve diğer üniversitelerin koordinatörleri öğrencileriyle birlikte katılarak, gelişerek ilerleyen projenin teorik ve pratikte yarattığı etkiler üzerine paylaşımlarda bulundular. Bilimsel çalışmaların yanı sıra öğrencilerimizin de heyecanla katılımda bulunduğu sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerin 3 gün süreyle devam ettiği; hem çalıştay hem festival havasında gerçekleşen program, karşılıklı teşekkürlerin sunumu ve paylaşımlarla sona erdi.